
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.
About UsHalal vlees is een sterk groeiend segment in de vleesindustrie. Toch heerst er nog veel onduidelijkheid over halal vlees en wat er bij komt kijken. Het slachten van halal vlees dient te gaan volgens een vastgestelde procedure. Deze procedure is universeel en geldt wereldwijd volgens de richtlijnen die het Islamitische geloof voorschrijft.
RESPECT VOOR HET DIER
Deze richtlijnen dienen vervolgens zorgvuldig uitgevoerd te worden en te allen tijde met respect voor het dier. Het dier moet in goede gezondheid verkeren, niet ziek zijn en met fatsoen worden behandeld.
GEEN VERDOVING
Een van de voordelen van deze vorm van slachting is dat er geen verdovingsmiddel in de vorm van chemisch medicatie in het beest komt wat ‘slecht’ zou zijn voor ons om het vlees te eten. Daarnaast zou de verdoving toebrengen zelf al veel stress veroorzaken voor het dier.
HALAL KEURMERK
Er zijn diverse organisaties die keuringen doen en toezicht houden op dit proces. Vleesproducten die aan de eisen voldoen beschikken over het halal keurmerk. Daarnaast is er ook altijd een dierenarts van de NVMA aanwezig. Hij of zij houdt toezicht op het ritueel en of ieder dier binnen 40 seconden wordt bedwelmd.
HALAL CERTIFICATEN
De slachthuizen worden gecontroleerd op de slacht en hoe deze in de praktijk wordt uitgevoerd. Een halal keurmerk is een van de aspecten waarop men kan nagaan of dit wel op de juiste manier is gebeurd. Onze leveranciers voorzien ons ook periodiek van deze halal certificaten.